mamaplus

Angajaţii nu vor mai prezenta certificatul medical la CNAM, în cazul unui concediu de boală mai mare de cinci zile

-
//
04.09.2019

Mai puțină birocrație. De astăzi, doar medicii se vor ocupa de concediile medicale. Toată informaţia va fi introdusă de doctori, într-o bază de date online, la care vor avea acces cei de la CNAS. Portalul a fost lansat astăzi de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

mamaplus

„Durerea de cap este de fapt a instituţiilor medicale. Ei sunt obligaţi să introducă, din aceste registre, din aceste certificate de concediu medical, datele în acest portal online. Astfel ca ele imediat să ajungă la Casa Naţională de Asigurări Medicale”, a spus Ala Nemerenco, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

În baza de date a portalului vor fi introduse datele din certificatele eliberate de medici începând cu 1 iulie 2019.  În acest fel e instituit un mecanism eficient de control a modului de plată a îndemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă. Ulterior, autorităţile îşi propun ca certificatul medical pe suport de hîrtie să fie eliminat în totalitate, astfel încât întreaga procedură să se facă online.

Sursa: publika.md