mamaplus

Alți 4 medici de la Spitalul Clinic Republican, infectați cu COVID-19

-
//
24.03.2020

Alți patru medici din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Este vorba despre un bărbat și trei femei. Potrivit Deschide.MD, aceștia sunt asiptomatici, iar rezultatele testelor au fost transmise personalului medical în această dimineață.

Toți cei patru lucrători medicali lucrează în secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului.

Conform Deschide.md, consiliera ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, nu a răspuns la telefon pentru detalii.

Zilele trecute, un medic reanimatolog din cadrul aceleiași instituții a fost depistat pozitiv pentru coronavirus. S-a întâmplat după ce specialista a intubat o femeie infectată cu COVID-19, internată în secția de reanimare a Spitalului, a cărei stare se agravase. 

UPDATE: Conform Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, în legătură cu suspiciunea de infectare a unui medic, a 2 asistente medicale și a unei infermiere, directorul a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat, fără să informeze, după procedură, MSMPS și ANSP.

Totodată, în comunicatul Ministerului Sănătății se arată că testele nu au fost realizate în cadrul laboratorului ANSP și nu intră în numărul celor 15 cazuri confirmate ieri. Starea de sănătate a lucrătorilor medicali este satisfăcătoare.