mamaplus

Alfa Diagnostica: Moldova a aderat la aplicația „Călătoresc fără COVID-19”

-
//
03.09.2021

Chișinău, 1 septembrie 2021. Laboratorul medical Alfa Diagnostica din Republica Moldova s-a alăturat aplicației „Călătoresc fără COVID-19”. Să faceți un test PCR pentru a obține un cod QR este posibil  în 4 filiale: trei sunt situate în Chișinău și una în Bălți.

De la 1 septembrie 2021 utilizarea aplicației „Călătoresc fără COVID-19” devine obligatorie pentru intrarea pe teritoriul Rusiei din Moldova. Această cerință se conține în versiunea actuală a ordinului Guvernului Rusiei din 16 martie 2020 nr. 635-r.

Aplicația „Călătoresc fără COVID-19” este disponibilă pentru descărcare din App Store, Google Play și Huawei AppGallery. Pe teritoriul Republicii Moldova utilizatorii de dispozitive mobile, care rulează pe sistemul de operare Android versiunea 5.0 și mai actuală, pot instala aplicația utilizînd linkul sau scanînd codul QR:

mamaplus

În total la aplicație sunt conectate 2565 de puncte de prelevare a biomaterialului. Din ele: 80 de puncte în Armenia, 69 în Belarus, 1.436 în Rusia, 525 în Kazahstan, 183 în Kârgâzstan, 100 în Tadjikistan și 142 în Uzbekistan. În prezent „Călătoresc fără COVID-19” este deja folosit în mod obligatoriu pentru a intra pe teritoriul Rusiei din statele membre ale Uniunii Economice Euroasiatice (UEE): Armenia, Belarus, Kazahstan și Kârgâzstan. Aplicația a fost deja instalată de către 723.000 de utilizatori care au primit prin intermediul ei aproximativ 945.000 de rezultate ale testelor PCR.

Aplicația „Călătoresc fără COVID-19” a fost dezvoltată de către Fondul inițiativilor digitale ale Băncii Euroasiatice de Dezvoltare. Aceasta este concepută pentru a asigura libertatea și siguranța circulației între țări în contextul pandemiei de coronavirus. Utilizarea aplicației „Călătoresc fără COVID-19” ajută la reducerea riscului de răspîndire a coronavirusului și contribuie la îmbunătățirea controlului transfrontalier.

Referinţă:

Banca Eurasiatică de Dezvoltare (BED) este o instituție financiară internațională, ce desfășoară activități de investiții pe teritoriul eurasiatic. De 15 ani BED contribuie la consolidarea și extinderea legăturilor economice și la dezvoltarea multilaterală a țărilor participante: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan. Capitalul autorizat al BED constituie 7 miliarde de dolari. Cota principală din portofoliul BED este ocupată de proiecte cu efect de integrare în domeniile infrastructurii de transport, a sistemelor digitale, energiei verzi (regenerabile), agriculturii, industriei și ingineriei mecanice. În activitățile sale BED se ghidează de obiectivele dezvoltării stabile ale ONU și principiile ESG.

Fondul inițiativilor digitale ale Băncii Euroasiatice de Dezvoltare a fost înființat de către Consiliul Băncii la 30 iunie 2020. Scopul fondului - asistarea la formarea instrumentelor și practicilor de transformare digitală a statelor-membre ale BED, inclusiv prin integrarea resurselor informaționale și participarea la dezvoltarea și finanțarea proiectelor, inclusiv în cadrul principalelor direcții ale agendei digitale ale UEE.

Alfa Diagnostica – companie de diagnostic, care include un laborator medical modern și o rețea de centre de prelevare a analizelor. Este parte componentă a unui holding, care include și Alfa Biobank – bancă de țesuturi și celule umane și Oncogene – serviciu oncologic de profilare genomică completă și personalizarea strategiilor terapeutice

Adresa: Laborator central - mun. Chișinău, str. N.Testemițanu, 21
Telefon: (+373 22) 82 44 44, 078 55 44 44
E-mail: info@alfalab.md
Facebook
SIte