mamaplus

Alertă! Virusul Zika transmis de țânțarul-tigru infectat face ravagii în 87 de ţări!

-
//
18.07.2019

După trei de cazuri de infectare cu Zika înregistrate în 2016 la granița cu Moldova, se pare că acest virus revine din nou în atenția tuturor și ar trebui să fie o avertizare pentru turiștii moldoveni care pleacă spre destinații exotice în această vară.

mamaplus

Virusul Zika s-a răspândit cu repeziciune pe jumătate de planetă şi ne poate strica vacanţele. Acesta provoacă o boală infecţioasă virală, transmisă prin ţânţarul-tigru infectat. Sunt în pericol în special femeile însărcinate.

Acum trei ani, virusul Zika era răspândit în 13 ţări, iar în această vară este prezent în 87 de ţări, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În România au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire în iulie 2016, la persoane care au călătorit în Martinica, Republica Dominicană şi Guyana Franceză. 

Chiar dacă în prezent autoritățile nu au lansat restricţii de călătorie în zonele în care se poate transmite virusul Zika, femeile însărcinate sunt avertizate să nu călătorească în aceste ţări din cauza riscului crescut de malformaţii congenitale la bebeluşii care intră în contact cu acest virus.

Sursa