mamaplus

Alarmant: Tot mai mulți copii se infectează cu varianta Delta a coronavirusului

-
//
11.08.2021

Un număr din ce în ce mai mare de copii se îmbolnăvesc de COVID-19, în ultima perioadă, în mijlocul noului val al pandemiei. Conform CBS, SUA a raportat 93.824 de cazuri de infectare la copii între 29 iulie și 5 august, adică 15% dintre cazurile totale săptămânale. Tulpina Delta nu numai că infectează copiii cu o frecvență mult mai mare decât alte variante ale coronavirusului, însă cei mai mici au acum și șanse mari să facă forme mai grave ale bolii.

Cazurile noi de infectare la copii nu numai că sunt din ce în ce mai multe, dar severitatea bolii a crescut și ea semnificativ. Spitalele pediatrice din SUA încep să se umple cu rapiditate de pacienți cu coronavirus, în contextul începerii școlii și în mijlocul unui nou val puternic alimentat de circulația variantei Delta. Până la finalul acestei săptămâni, spitalele de copii din statul american Tennessee vor ajunge la capacitate maximă, conform unei proiecții a guvernului local.

De asemenea, 94 de copii au fost internați la Spitalul Wolfson pentru copii din Florida în luna iulie, un număr de patru ori mai mare față de luna iunie, conform USA Today.

Expert: Vom avea focare din ce în ce mai serioase în școli

Experții sunt îngrijorați că cei mici devin, în acest nou val al pandemiei, și victime ale coronavirusului dar și vectori de transmise. Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate din SUA, a atras atenția că un număr în creștere de copii se îmbolnăvesc de Covid în Statele Unite, relatează The Guardian. Comentariile sale vin în contxtul în care unul dintre cele mai mari sindicate ale profesorilor din SUA a dat semnale că își re-evaluează perspectiva în ce privește vaccinarea obligatorie pentru profesori.

Academia Americană de Pediatrie a trimis o scrisoare comisarului interimar al FDA, Janet Woodcock, săptămâna trecută, în care au cerut agenției să autorizeze vaccinurile pentru copii sub 12 ani.

„Ca să spune foarte simplu, varianta Delta a creat un serios nou risc pentru copii și adolescenți din toată țara, dar și pentru adulții nevaccinați”, se arată în scrisoare.