mamaplus

Alarmant: Mai multe persoane din Moldova, inclusiv copii, s-au intoxicat cu ciuperci

-
//
21.10.2020

Doar pe parcursul săptămânii trecute, 46 de persoane s-au adresat la medic cu o astfel de problemă, din cele 100 de solicitării de intoxicații înregistrate.  Potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în urma consumului de ciuperci au fost afectați 35 adulți și 11 minori.

După acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital, echipele AMU au transportat la instituțiile medicale spitalicești 43 pacienți, dintre care 32 maturi și 11 copii.

Mai mult, data de 19 octombrie a fost o zi neagră, fiind înregistrate cele mai multe cazuri de intoxicaţie cu ciuperci - 12 solicitări. Au fost afectați 9 maturi și 3 minori, printre care și un copil de numai 4 ani. 

Cazurile au fost înregistrate în mai multe localități. La Chişinău  s-au adresat 3 persoane, iar în Bălți, Călărași și Edineț câte 2 persoane. 

La fel, în raioanele Dubăsari, Hâncești și Briceni câte o persoană a suportat intoxicaţia cu ciuperci. 

În perioada 12-19 octombrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească aprimit în total 16.089 solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 5.969 pacienți, dintre care 5.094 maturi și 875 copii.