mamaplus

Ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat sub formă de plată monetară lunară

-
//
19.10.2023

Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost inclus în programul de compensații la energie „Ajutor la contor” și va fi acordat sub formă de plată monetară lunară, informează Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

mamaplus
„Această decizie a fost luată pentru a simplifica accesul la ajutorul financiar acordat pentru sezonul rece al anului și a ne asigura că toate familiile social-vulnerabile vor beneficia de suport din partea statului, pentru a face față cheltuielilor pentru încălzire”, precizează Ministerul Muncii.

Pentru a beneficia de acest suport financiar, familiile se vor înregistra pe platforma compensatii.gov.md, începând cu 1 noiembrie 2023. Persoanele care nu dispun de mijloace tehnice sau nu au competențe digitale pot solicita ajutor de la asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate.

Modificările în procedura de acordare a suportului financiar pentru perioada rece a anului au fost prevăzute în Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, modificată pe 15 septembrie curent, iar în scurt timp, vor fi operate și alte modificări la cadrul normativ, care vor pune în aplicare ajustările deja efectuate.