mamaplus

Administrația de la Tiraspol a anulat toate examenele din acest an pentru elevi

-
//
26.04.2022

Autoritățile de la Tiraspol au decis să anuleze, în acest an, toate examenele pentru elevi – atât pentru absolvenți, cât și pentru cei din treptele intermediare. Anunțul a fost făcut de către liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pe 26 aprilie.

„Anul curent este foarte dificil pentru toți. Încercările vin una după alta. Ba cedează, ba din nou revin, precum pandemia de coronavirus. În paralel, au fost evenimente tragice în țările vecine, ceea ce, evident, se reflectă asupra situației din republică și în atmosfera din societate. Mai mult, populația este îngrijorată de multitudinea de informații despre atacuri teroriste. La început, erau false – despre presupuse minări ale diferitor obiecte de infrastructură socială. Acum au căpătat noi nuanțe – în țară au loc explozii. Evident, va urma o reacție adecvată față de fiecare apel. Suntem nevoiți să adoptăm măsuri restrictive – carantină, activități de la distanță, introducerea unui regim special”, a menționat liderul nerecunoscut al Transnistriei.

Krasnoselski s-a referit în special la procesul de învățământ.

„Sunt recunoscător fiecărui pedagog, administrator al instituțiilor de învățământ, elevilor și părinților lor pentru susținere. Consider că nu este potrivit în astfel de condiții să punem la încercare școlarii. Examenul unic din acest an pentru absolvenți se anulează, examenele anuale pentru elevii din treptele intermediare, la fel”, a anunțat acesta.

Menționăm că în ultimele 24 de ore, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe explozii. În regiune a fost instituit Cod roșu de amenințare teroristă.