mamaplus

Adela Popescu a povestit despre prima vacanță fără copii și înțărcarea fiului cel mic

-
//
05.03.2020

Adela Popescu și soțul său, Radu Vâlcan, s-au bucurat recent de prima vacanță în doi de când au devenit părinți. Deși inițial destinația aleasă era Roma, din cauza epidemiei de coronavirus din Italia, cei doi au decis să se reorienteze, așa că au ajuns în Dubai.

Până acum, cei doi fii ai lor, Andrei și Alexandru, i-au însoțit în toate călătoriile, chiar și în cele din Sri Lanka sau Bali. Deși decizia de a pleca singuri nu a fost una ușoară, Adela și Radu și-au dorit să se bucure de câteva momente de relaxare.

Cei doi sunt extrem de apropiați de copiii lor, Adela mărturisind pe blogul ei că Alexandru, fiul cel mare, doarme împreună cu Radu, iar Andrei alături de ea. 

„Calitatea somnului era foarte scăzută, ne trezeam amândoi obosiți. Simțeam că trebuia să facem asta”, spune Adela.

Pentru a face tranziția mai ușoară, înainte cu zece zile de plecare, Adela a decis să nu îl mai adoarmă pe Andrei la sânul său. 

„Îl alăptam pe canapea cu lumina aprinsă, apoi îl adormea Radu în brațe. Asta câteva zile. Apoi tot el îl adormea în brațe și la primul trezit, uneori și la al doilea, până când preluam eu și continuam să îl alaptez când cerea. Sigur că făcea urât de tot primele dăți, dar după vreo trei seri deja reușea să îl liniștească repede. E foarte grea perioada de înțărcare, mai ales dacă nu e totală.”

Deși copiii rămâneau pe mâini bune, în grija bunicilor lor, Adela mărturisește că ziua plecării a fost extrem de grea și că nu a putut să își ascundă lacrimile. Însă au urmat câteva zile extrem de romantice și de relaxante, de care cei doi au profitat la maxim. 

„Nu am vorbit, așa cum credeam, prea mult despre copii. Am reușit să ne detașăm și ah, cât de bine a fost!”

La întoarcerea acasă, lucrurile au fost ușor complicate, cel puțin cu Alexandru, fiul cel mare, care nu a fost încântat de escapada părinților săi. 

„L-am găsit cu o atitudine schimbată. Supărat parcă pe noi, mai sensibil. Chiar și la grădiniță și-a schimbat puțin comportamentul. După lungi discuții cu el, acum e bine, s-a liniștit, chiar dacă continuă să vrea să stea lipit de mine mai tot timpul.”

Însă, dacă până atunci, Andrei, mezinul familiei, voia să fie alăptat de trei ore pe noapte, uneori chiar și din oră în oră, după această vacanță, lucrurile s-au schimbat. 

„Momentan îl alăptez la culcare, la trezire și uneori și în timpul zilei. Îl culc maxim la 21:00 și se mai trezește la 6-7 dimineața. Se mai fâțâie prin pat, dar pune capul pe tati și se liniștește imediat. Acum mănâncă mai bine, doarme mai bine, toată lumea e mai bine”, concluzionează Adela.