mamaplus

Activitatea piscinelor va fi reluată începând de săptămâna viitoare

-
//
07.08.2020

La o săptămână după ce activitatea piscinelor a fost sistată, astăzi, 7 august 2020 Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis reluarea activității piscinelor începând de luni. Vizitatorii vor fi obligați, totuși, să respecte o serie de reguli menite să prevină îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

„Urmare a analizei situației epidemiologice actuale, precum și a evaluării nivelului de respectare a măsurilor de sănătate publică, Comisia națională extraordinară de sănătate publică aprobă reluarea, din data de 10 august 2020, a activității piscinelor / bazinelor de înot, cu condiția respectării prevederilor Instrucțiunii de funcționare a piscinelor/bazinelor de înot în condițiile situației pandemice prin infecția Covid-19”, se arată în hotărârea nr. 23 din 7 august 2020 a CNESP.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției Covid-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor asigura revizuirea tuturor hotărârilor/dispozițiilor aprobate, aducându-le în concordanță cu Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a Republicii Moldova.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.