mamaplus

Actele de identitate din Moldova vor fi perfectate pe suport de policarbonatt, cu un grad sporit de securitate

-
//
04.11.2022

Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat că, începând cu ziua de astăzi, 4 noiembrie, toți cetățenii Republicii Moldova își pot perfecta actele pe suport de policarbonat (buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare) fără restricții, la toate termenele și fără a prezenta documente confirmative, în cazul în care solicitantul comandă documente în regim de urgență, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei, persoanele cărora li s-au înmânat documente provizorii în locul actelor pe suport de policarbonat vor fi contactate pe parcursul acestei luni de către reprezentanții ASP și vor fi invitate la sediile instituţiei pentru a li se înmâna documentele mecanolizibile.

În septembrie-octombrie curent, Agenția Servicii Publice a migrat către alt sistem de personalizare a datelor, trecând la o nouă tehnologie de perfectare a documentelor mecanolizibile pe suport de policarbonat, cu un grad sporit de securitate. Majoritatea țărilor europene au trecut deja la această tehnologie, inclusiv Ucraina.