mamaplus

În acest an, admiterea la universităţile din Moldova se va desfăşura online

0
//
14.07.2020

Admiterea la programele de studii superioare de licenţă şi master se va desfăşura în regim online. Din cauza pandemiei de coronavirus, în acest an, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a decis ca toate universităţile din Republica Moldova să aibă termene comune de organizare şi desfăşurare a concursului.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în această sesiune, vor avea dreptul să depună dosarele în mod obişnuit doar cei care nu dispun de mijloace digitale.

„Depunerea online a dosarelor de concurs se va efectua în perioada 27 iulie – 4 august, iar anunţarea rezultatelor intermediare se va face pe 7 august. Depunerea documentelor în original la instituţia aleasă va fi posibilă în perioada 8-18 august, conform unui orar cu accesul etapizat stabilit de instituţie, în diverse blocuri de studii, cu respectarea cerinţelor sanitar-epidemiologice şi protecţie de COVID-19 pentru cadre şi studenţi. Anunţarea rezultatelor finale se va face pe 20 august”, afirmă Igor Şarov, ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

În prezent, în Republica Moldova funcţionează 18 instituţii publice de învăţământ superior. Conform datelor statistice, în anul trecut de studii,  au fost peste 60 de de studenţi, cu cinci mii mai mulţi ca în 2018.