mamaplus

Accidentul de la Ciocana, în care a murit o fetiță de 12 ani: Opt angajați ai RTEC, suspendați din funcție

-
//
27.03.2023

Opt angajați din cadrul Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) au fost suspendați din funcție pe perioada anchetei de serviciu, în urma tragicului accident de la Ciocana, în care o minoră și-a pierdut viața. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei, transmite jurnal.md.

mamaplus

„Organele competente examinează cazul. Vreau să menționez că, în aceeași zi, la Regia Transport Electric a fost inițiată o anchetă de serviciu și crearea comisiei care analizează cauzele accidentului. În aceeași zi, opt persoane de la Regia Transport Electric cu funcții de răspundere au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei. De la toate persoanele responsabile au fost solicitate explicațiile de rigoare. Am solicitat să fie întreprinse măsuri suplimentare pentru verificarea riguroasă a angajaților care ies la linie, atât pentru angajații Regiei Transport Electric, cât și pentru Parcul Urban de Autobuze și examinarea încălcării circulației rutiere din ultima perioadă. Am solicitat ca toți colegii să pregătească o scrisoare cu mai multe recomandări către autoritatea centrală, către Ministerul de Interne, să se autosesizeze pe intern pentru a fi luate în calcul toate opțiunile în ceea ce ține circulația rutieră în municipiul Chișinău. Reiterez că amenzile trebuie să fie substanțial înăsprite pentru șoferii care nu cedează trecerea pietonilor, pentru vitezomani...”, a menționat Ion Ceban.

Amintim că, pe 24 martie, o fetiță de 12 ani a fost tamponată de troleibuz, pierzându-și viața pe loc. Copila traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni din sectorul Ciocana al capitalei.

Șoferița de la volanul troleibuzului a fost reținută de oamenii legii pentru 72 de ore. Ulterior, șoferița a fost plasată în arest pentru 30 de zile.

La o zi după tragedie, Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) a anunțat verificări suplimetare și controale mai riguroase a șoferilor de troleibuze care circulă pe drumurile capitalei.