mamaplus

Accident cumplit lângă Stăuceni. Băieţii loviți sunt campionul şi vicecampionul Moldovei la ciclism

-
//
22.02.2023

Un accident cumplit a avut loc în după amiaza zilei de ieri pe traseul R6, în perimetrul comunei Stăuceni din municipiului Chişinău. Doi copii, ambii în vârstă de 12 ani şi ambii echipaţi cu costume vizibile de ciclişti şi căşti, au fost loviţi cu putere de un Opel care ieşise la o depăşire pe partea dreaptă spre acostament.

mamaplus

Lovituri a fost una de o forţă imensă, din păcate. Ambii biciclişti au fost deosebit de grav răniţi, alegându-se cu multiple traume, cel mai probabil căştile salvându-le viaţa. Urmele lăsate de impact în maşină arată elocvent cât de mare a fost forţa impactului. Echipele de medici venite la faţa locului le-au acordat ajutor şi i-au transportat la spital. Din informaţiile existente după accident, unul din copii a suferit intervenţii chirurgicale şi se află în stare stabilă la spital. Celălalt copil e în stare de comă, ambii fiind sub supravegherea medicilor la terapie intensivă, scrie piataauto.md.

Autoblog.md scrie că băieții loviți sunt campionul şi vicecampionul Moldovei la ciclism. Maica unuia caută martori şi probe:

„Băiatul meu e în stare medie stabilă, dar al doilea este în comă, în stare foarte gravă. Se luptă pentru viață! A fost operat noaptea trecută. Dar sunt sportivi şi sperăm că tinerețea şi puterea vor face minuni.”

A reacționat astăzi la incident și Federația de Ciclism din Republica Moldova:

“Federația de Ciclism din Republica Moldova și personal președintele acesteia, Igor Șorin, urmărește situația. 

Incidentul este revoltător și necesită o anchetă completă din partea organelor de drept. 

Facem apel la Politia rutiera, Ministerul Afacerilor Interne, autoritățile orașului Municipiului Chișinău, Guvernul Republicii Moldova să acorde atenție acestui accident și să ia măsuri. 
De asemenea, solicităm tuturor automobiliștilor să respecte regulile de circulație și să fie atenți pe drumuri. Viețile altor oameni și viitorul țării noastre depind de voi.”

Poliţia a anunţat că şoferul Opelului, în vârstă de 48 de ani, a fost reţinut pe loc pentru 72 de ore şi a fost iniţiată o anchetă penală.

mamaplus