mamaplus

75 de școli din Chișinău încă nu au fost conectate la căldură

-
//
18.10.2021

În timp ce toate grădinițele din capitală au fost conectate la agentul termic livrat centralizat, 75 de școli nu au deocamdată căldură. Agentul termic este livrat la solicitarea directorilor instituțiilor de învățământ. Datele au fost prezentate la ședința operativă de la Primărie.

Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a declarat că toate cele 127 de instituții de învățământ preșcolar din capitală au fost conectate săptămâna trecută la agentul termic. Din cele 27 de grădinițe din suburbii, gestionate de primăriile din localitate, doar zece sunt conectate.

Totodată, din 107 instituții de învățământ preuniversitar, sunt conectate doar 32. Celelalte 75 vor fi conectate la agent termic la solicitarea directorilor. Săptămâna aceasta se anunță vreme favorabilă și, din experiența anilor precedenți, căldura este solicitată după vacanța de toamnă. În acest an vacanța începe pe 27 octombrie. Însă, spune Andrei Pavaloi, dacă vor fi solicitări sau dacă vremea va fi rece, în toate școlile va fi pornită căldura.

În altă ordine de idei, Andrei Pavaloi a precizat că, săptămâna trecută, din cele 131 de instituții de învățământ secundar, 108 au desfășurat procesul educațional cu prezența fizică a tuturor elevilor, iar restul au aplicat modelul mixt. În total, săptămâna precedentă, la distanță au studiat 3 310 de elevi, din 366 de clase.