6 lucruri de prost gust la nunțile moldovenești, de evitat dacă ai nunta în 2016

6 lucruri de prost gust la nunțile moldovenești, de evitat dacă ai nunta în 2016

-
//
17.02.2016

Știm cu toții că nunțile autohtone sunt pe cât de vesele și interesante, pe atât de kitsch-oase. Desigur că nu generalizăm, vrem doar să vă atragem atenția la câteva lucruri, care poate au fost cândva binevenite, iar acum sunt pur și simplu depășite. Pentru orce gust și preferință există alternative, de aceea încercați să evitați aceste lucruri la nunta voastră, dacă urmează să vă căsătoriți în timpul apropiat.

6 lucruri de prost gust la nunțile moldovenești, de evitat dacă ai nunta în 2016

Cravata mirelui asortată cu buchetul miresei, fețele de masă sau draperiile din restaurant

Câți miri cu papioane sau cravate roșii ați văzut anul trecut? Printr-o simplă coincidență, buchetul miresei nu era cumva tot din flori roșii? E bine când alegeți o anumită combinație de culori, ce va fi reflectată în decorațiuni și accesoriile de nuntă, dar nu exagerați căci riscați să arătați pestriț și penibil. Dacă totuși stăruiți să vă asortați în modul acesta, optați pentru culori neutre și nu uitați să cereți sfatul consultantului atunci când procurați costumul și accesoriile pentru mire.

Crinolina

Crinolina este soluție pentru multe probleme, care pot apărea, dacă optezi pentru o rochie de miresă în stil prințesă. Dar faptul că te transformă într-o păpușă imobilă, de care toți oaspeții se feresc, și ocupi 50% din suprafața ringului de dans, ar trebui să te pună în gardă.

Buchetul miresei, din flori artificiale

Sunt o alternativă mai ieftină decât buchetele din flori naturale, acestea însă sunt depășite de timp. Dacă insiști să-l păstrezi până la sfârșitul vieții și ai hotărât ferm că vei alege un buchet din flori artificiale, adresează-te unei meșterițe de handmade, care îți va propune un buchet stilizat, dar evită să-l cumperi de la piață.

„Arca” de întâmpinare a oaspeților

Probabil fiecare restaurant de nuntă are în dotare un asemenea accesoriu, confecționat iarăși din flori artificiale, și care, în opinia noastră, își are locul la muzeu pentru că i-a trecut timpul. Există o mulțime de alternative cum puteți să amenajați zona de întâmpinare a oaspeților, consultați un designer decorator și acesta cu siguranță o să vă propună diverse idei, în funcție de dorințele și buzunarul vostru.

Fotografii de nuntă lângă monumente, copăcei, limuzină ș.a.

Dacă ai un fotograf bun, acesta îți va sugera alternative pozelor făcute la copăcei. Dacă totuși fotografului îi este indiferent, încercați să fiți voi mai creativi și să evitați copacii și monumentele, care vă apar în cale în timpul ședinței foto.

Discursurile interminabile la „masa mare”

Fiți deacord cele două ore cât durează aproximativ „masa mare” sunt plictisitoare și obositoare pe alocuri. Creați o carte pentru oaspeți și îndemnați invitații să vă lase în timpul petrecerii urările în scris. Veți avea încă o amintire frumoasă de la nuntă, iar în timpul economisit vă puteți distra în voie.

Sursa: blog.marry.md