mamaplus

250 de elevi din ţară au demonstrat că pot vorbi engleza mai fluent decât limba maternă

-
//
14.03.2019

250 de elevi din mai multe raioane, cu vârste între 10 şi 14 ani, s-au duelat în cadrul concursului de limbă engleză "The World Scholar's Cup", care se desfăşoară în peste 80 de ţări.

 

 

mamaplus

Concursul, la care au participat 82 de echipe, s-a defăşurat la o şcoală privată din Chişinău, de la 09:00 până la 20:00. Elevii şi-au etalat inteligenţa, agerimea minţii, creativitatea şi au demonstrat că ştiu ce înseamnă spiritul de echipă, scrie publika.md

"Suntem din Edineţ şi am avut foarte multe emoţii. A fost foarte interesant pentru că opoziţia a adus nişte motive foarte bune de ce este bun, însă şi noi am adus motivele noaste şi cred că putem câştiga", a menţionat Vitalie Fuior, elev.

"Engleza este a doua limbă după cea maternă şi sunt foarte bucuroasă că o cunosc", a spus Loredana Sandu, elevă.

Juriul a fost format din profesori selectaţi din mai multe raioane ale ţării. Aceştia au ţinut cont atât de corectitudinea limbii elevilor, cât şi de modul de exprimare.

"Criteriile sunt: cât de fluent vorbeşte copilul, cum îşi expune ideile, analizăm şi limbajul gesticulațiilor, contactul vizual. Toate acestea sunt importante pentru ei, cum dezvăluie ideea şi câte exemple", a declarat Irina Mucea, profesoară de limbă engleză.

Concurenţii şi-au demonstrat cultura generală, dar au fost testaţi şi la scrierea unui eseu în echipă: "Tema mea este despre ştiinţă, cum ne afectează tehnologia, îndeosebi smartphone-urile, internetul şi calculatorul. Nu pot să spun că e destul de dificil".

"The World Scholar's Cup" se organizează din 2007. Astfel de întreceri au loc în peste 40 de ţări din întreaga lume şi avem 140 de evenimente", a subliniat Thomas Brauee, organizator internaţional.

Organizatorii spun că această competiţie este o oportunitate pentru elevii din Republica Moldova.

"A învăţa nu înseamnă doar ceva plictisitor, ne-am adunat împreună să celebrăm cunoştinţele,creativitatea, lucrul în echipă şi să cultivăm dragostea de a învăţa, de a cerceta", a punctat Inga Chiosa, organizatoarea competiţiei regionale.

Echipa câştigătoare va merge în Statele Unite ale Americii, unde va concura cu cei mai talentaţi copii de pe glob. Prima ediţie a concursului "The World Scholar's Cup" din Moldova a fost organizată anul trecut, iar reprezentanţii noştri au fost la Barcelona, de unde s-au întors cu medalii de aur şi argint.