mamaplus

2.000 de educatori vor fi instruiți

-
//
11.06.2024

Peste 2.000 de educatori vor beneficia de formări gratuite în cadrul Programului Național „Investim în profesori”, lansat de Ministerul Educației și Cercetării. Instruirile au început pe data de 10 iunie.

mamaplus

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, participanții vor beneficia de cursuri de perfecționare care includ 300 de ore, dintre care 90 sunt rezervate pentru mentorat și consiliere, transmite Știri.md.

„Tematicile formărilor au fost selectate după consultarea opiniei beneficiarilor și includ o varietate mare de subiecte legate de procesul educațional în grădinițe, de interacțiunea cu copiii și familiile acestora. Programul Național „Investim în profesori” (ediția pentru Educatori) include și servicii de elaborare a planului de învățământ și a proiectelor tematice. Prin intermediul acestor planuri și proiecte, educatorii vor putea implementa metodologii moderne, adaptate la necesitățile copiilor”, comunică reprezentanții Ministerului Educației.

Astfel, instruirile sunt gratuite, iar absolvenții acestora vor primi la final zece credite profesionale pentru modulul Psihopedagogie. Cursurile de perfecționare se desfășoară cu prezență fizică (nu mai puțin de 75% din numărul total de ore) și online (nu mai mult de 25% din numărul total de ore).

„Programul de formare continuă se desfășoară în perioada iunie-decembrie 2024. În acest scop, de la bugetul de stat au fost alocați șase milioane de lei”, specifică MEC.