mamaplus

1.675 de copii și 243 de femei gravide, infectați cu COVID-19. Autoritățile vor mări numărul de paturi

0
//
17.08.2020

Numărul copiilor din Republica Moldova depistați cu virusul Covid-19 este în creștere. Potrivit ultimelor date prezentate de autorități, 1.675 de copii și 243 de femei însărcinate sunt infectați cu coronavirus.

Din numărul total de 2.155 de persoane spitalizate, 125 sunt copii, fiind repartizați la patru instituții spitalicești din țară, Spitalul V. Ignatenco, Institutul Mamei și Copilului, Spitalul Municipal de Boli Contagioase și Spitalul Clinic Bălți.

În prezent la spitalul V. Ignatenco se află sub supravegherea medicilor 35 de copiii.

„Jumătate dintre ei fac o formă ușoară , jumătate au o formă medie. Copiii în stare mai gravă sunt spitalizați la Spitalul Clinic „Emilian Coțaga”. Și la Bălți sunt spitalizați în prezent 33 de copii care au o formă ușoară și medie”, a declarat Svetlana Lupu, șefa Departamentului de Management al calității serviciilor medicale.

Totodată, ținând cont de creșterea numărului de infectări în rândul copiilor, autoritățile au decis extinderea numărului de paturi și deschiderea unei noi secții pentru spitalizarea copiilor.

„Vom mări numărul de paturi destinate copiilor. În acest sens am avut o deplasare la Comrat și s-a decis organizarea unei secții pentru spitalizarea copiilor în cadrul Spitalului Raional Ceadâr-Lunga care va fi activă în următoarea perioadă”, a mai declarat aceasta.