mamaplus

16 bebeluşi găsiţi sub dărâmături, duși în Ankara cu avionul lui Erdogan

-
//
10.02.2023

Şaisprezece bebeluşi găsiţi singuri în urma dezastrului au fost transportaţi în siguranţă în capitala Turciei, Ankara, la bordul avionului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

mamaplus

Bebeluşii care au fost găsiţi singuri în urma cutremurului care a făcut mii de victime în Turcia şi Siria au fost transportaţi cu avionul în capitala turcă, Ankara, transmite mediafax.ro.

Imaginile emoţionante au fost postate pe conturile guvernamentale de Twitter. 16 bebeluşi au fost văzuţi în braţele salvatorilor, strânşi în braţe, la bordul avionului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Ministrul turc al familiilor, Derya Yanik, a declarat că micuţii au fost transportaţi în siguranţă din oraşul Kahramanmara şi că sunt într-o stare de sănătate „foarte bună”.

Prima doamnă, Emine Erdogan, a postat, de asemenea, pe Twitter imagini cu bebeluşii aflaţi la bordul avionului prezidenţial. Ea a scris că sunt „pe mâini sigure” şi că „ne-au reînnoit puţin speranţele”.

Ziarul turc Daily Sabah a relatat că bebeluşii au fost duşi la spitalul oraşului Etlik pentru tratament.

Echipe de salvare din întreaga lume au călătorit în ambele ţări pentru a ajuta la căutarea supravieţuitorilor prinşi sub dărâmături în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade de luni.

Serdar Ozsoy, un fotojurnalist, a declarat pentru Arab News: „Prima zi a fost critică pentru a găsi supravieţuitori sub clădirile prăbuşite. Dar acum şansele de a salva oameni se diminuează, în afară de cazurile miraculoase”.

Preşedintele Erdogan a declarat că 13 milioane din cei 85 de milioane de locuitori ai ţării au fost afectaţi şi a declarat stare de urgenţă în 10 provincii.

Aproape 20.000 de persoane din Turcia şi Siria au murit.

Preşedintele Turciei a recunoscut că au existat „deficienţe” în răspunsul ţării sale la cutremur, dând vina pe condiţiile de iarnă şi pe pagubele produse la aeroportul Hatay.