mamaplus

15 copii și un profesor au murit, după ce o barcă s-a răsturnat

-
//
19.01.2024

O barcă ce transporta un grup școlar s-a răsturnat joi într-un lac din vestul Indiei, iar 15 elevi și un profesor s-au înecat, au anunțat reprezentanții serviciilor de pompieri.

mamaplus

Unsprezece elevi au fost salvați când barca s-a răsturnat în lacul Harani din orașul Vadodara, a declarat Jitu Parmar, ofițerul de pompieri din Vadodara. Cauza accidentului este în curs de investigare, transmite protv.ro.

„Incidentul copiilor care s-au înecat după ce barca s-a răsturnat în lacul Harani din Vadodara este extrem de dureros", a declarat principalul ales al statului, Bhupendrabhai Patel.

Vadodara este un oraș cunoscut pentru comerțul cu diamante din statul Gujarat. Presa indiană a relatat că studenții de acolo se aflau la un picnic când s-a produs accidentul.

Accidentele nautice sunt frecvente în India, unde multe nave sunt supraaglomerate și au echipamente de siguranță inadecvate.

În septembrie anul trecut, 22 de persoane au murit înecate când o barcă cu două etaje care transporta peste 30 de pasageri s-a răsturnat în apropierea unei plaje dintr-un oraș de coastă din statul Kerala, în sudul Indiei.

În mai 2018, 30 de persoane au murit atunci când barca în care se aflau s-a răsturnat pe râul Godavari.