mamaplus

13 copii au rămas orfani, după ce mama și tata au murit din cauza infecției cu COVID-19

0
//
08.04.2021

Durere fără margini. 13 copii au rămas orfani, după ce părinţii lor au murit, unul după altul, ambii din cauza complicațiilor produse în urma infectării cu Sars-Cov 2. Incidentul tragic s-a produs după ce cuplul ucrainean Vladimir Rodikov și soția sa Diana au fost confirmați pozitiv Covid-19 şi internați, în martie, la spitalul central Vasilkovsky, dar au dezvoltat ulterior mai multe complicaţii de la virus.

Bărbatul a fost primul care şi-a dat ultima suflare, în data de 20 martie. Soția sa, care se afla și ea într-o stare critică, a fost transferată la secția de terapie intensivă, unde a murit nouă zile mai târziu, pe 29 martie.

Treisprezece copii au rămas fără părinți, cinci dintre aceştia fiind biologici, iar opt au fost adoptaţi de familie. Doar doi dintre copii au ajuns la maturitate, restul având vârste fragede şi nu pot înțelege de ce sunt singuri şi cine va avea acum grijă de ei.

Femeia a fost numită „mamă eroină”

mamaplus

Diana a primit titlul de "Mamă Eroină" cu mai puţin de o lună în urmă. Premiul are rolul unui titlu onorific acordat de preşedintele Ucrainei femeilor care au născut şi au crescut cinci sau mai mulți copii cu vârste fragede, mai mici de opt ani.

Când părinții lor au fost spitalizați, copiii au fost transferați început la Spitalul Regional de Copii din Kiev, iar în prezent se află la „Sezenkov”, centrul regional pentru copii din Kiev.

La aflarea tragicei veşti despre pierderea celor doi soți, întreaga comunitate a rămas şocată

Oamenii şi-au exprimat durerea şi tristețea, dar nu au uitat să îşi arate aprecierea față de cei care au avut mereu grijă să împartă bine în jurul lor.

Un prieten de familie a declarat că fiica cea mare şi soțul ei au luat decizia de a obţine custodia celorlalți părinți şi au depus o cerere către administrația regională de stat din Kiev. După reabilitarea psihologică, Serviciul pentru cu copiii și problemel familiale va decide asupra custodiei lor ulterioare și va încerca să nu-i separe.

Ucraina a înregistrat o creștere dramatică a cazurilor de Covid din întreaga țară, cu 1.652.409 infecții și decese care au crescut dramatic, bilanțul negru ajungând la 32.000 de morți. Țara se află în prezent în stare de urgență din cauza pandemiei, măsurile fiind în vigoare până la data de 30 aprilie.

mamaplus