mamaplus

10 clase au fost plasate în carantină. Câte grădinițe se află în autoizolare

-
//
24.05.2021

La data de 21 mai, urmare a deciziilor Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, 1029 (82,99%) de instituții activează cu prezența fizică a elevilor în clase, iar 30 (2,42%) de școli lucrează exclusiv online.

Potrivit MECC, 66 de instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente, iar 115 școli desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente.

Totodată, la data de 21 mai, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, 10 clase au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță.

„În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 33, iar 514 au fost plasați în regim de autoizolare. 31 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 29 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 26 de persoane, iar alte opt se află în autoizolare”, indică MECC.

În perioada 17-21 mai, în instituțiile de învățământ superior a fost confirmat pozitiv doar un student. De asemenea, în perioada de referință, în învățământul profesional tehnic au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19, patru elevi, două cadre didactice și o persoană din alte categorii de personal.

„În învățământul de educație timpurie, patru grădinițe și 24 de grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt șapte, iar alți 654 se află în autoizolare. 34 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 54. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 23 de persoane, iar alte 52 se află în autoizolare", conform Ministerului Educației.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.