mamaplus

10 cabinete de dezvoltare a copiilor au fost amenajate în Ungheni și Cahul

-
//
09.12.2022

Cu suportul UE, au fost procurate mobilier, echipament medical și jucării.

Cabinete de dezvoltare a copiilor au fost amenajate și echipate inclusiv în Centrele de Sănătate din mun. Cahul și mun. Ungheni și în alte șase Centre de Sănătate din localitățile Slobozia Mare, Crihana Veche, Măcărești, Costuleni, Pîrlița, Valea Mare și Rădenii Vechi din cele două raioane.

Achizițiile, în valoare de 350 000 lei, au fost realizate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților lucrătorilor medicali la nivelul asistenței medicale primare în prestarea serviciilor de sănătate de calitate mamei, copilului și adolescentului în raioanele Cahul și Ungheni”, lansat în luna februarie a anului trecut.

Proiectul se desfășoară în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni Cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). Valoarea totală a proiectului  constituie peste 100.000 USD (2 116 920 lei).  

Acțiunile de consolidare a serviciilor de monitorizare a dezvoltării copilului vor asigura o organizare mai bună și mai rațională a activității medicilor de familie și a asistentelor medicale, cu accent deosebit pe măsurile de prevenire și de identificare timpurie a nevoilor copiilor și familiilor, precum și pe realizarea de intervenții specifice pentru a răspunde necesităților acestora.

De asemenea, proiectul va contribui la consolidarea unui mediu favorabil pentru ca fiecare copil să crească, să se dezvolte, iar fiecare băiat și fată să beneficieze de acces echitabil la servicii de sănătate de calitate.

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus