Testosteronul ii impiedica pe băieți sa-si dezvolte vorbirea

Testosteronul ii impiedica pe băieți sa-si dezvolte vorbirea

-
//
20.02.2014

Testosteronul ii impiedica pe băieți sa-si dezvolte vorbirea

Oamenii de stiinta norvegieni au descoperit motivul pentru care baietii sunt mult mai susceptibili la probleme de vorbire decât fetele, sa dovedit că ele apar din cauza hormonului masculin - testosteron.

Pentru a afla acest fapt, cercetatorii au efectuat un studiu care a implicat 10.000 de copii cu vârste cuprinse între trei și cinci ani. Subiectii au fost impartiti in trei grupuri: in primul grup au fost inclusi cei care aveau o problemă constantă cu vorbirea, al doilea, copiii identificați cu dificultăți temporare, în al treilea grup au fost copiii care aveau tulburări de vorbire evidente.

Constatarile sunt publicate în revista International Journal of Language & Communication.

Sa dovedit că băieții au constituit majoritatea în primele două grupuri. Oamenii de știință au presupus că embrionul masculin este biologic mai predispus la dezvoltarea de tulburări de vorbire din cauza hormonului masculin - testosteron.

Pentru a demonstra teoria lor , cercetatorii au analizat lichidul amniotic al femeilor însărcinate , mai exact nivelul de testosteron. Oamenii de stiinta spun acest hormon duce la dezvoltarea de tulburari de vorbire si autism.

Un alt factor care poate duce la probleme de vorbire este o predispozitie genetica.