mamaplus

STUDIU: peste 95% din produsele pentru bebeluși conțin urme de metale grele

0
//
21.10.2019

Peste 30.000 de flacoane de pudră de talc marca Johnson & Johnson au fost retrase de pe piață din cauza posibilei contaminări cu arsenic. În urma unor teste de laborator, o mare parte din alimentele pentru bebeluși conțin urme de metale grele.

Johnson & Johnson a anunţat că iniţiază o rechemare voluntară a unui singur lot de pudră, circa 33.000 de flacoane, după ce în urma unui test s-au arătat ”niveluri mici de contaminare cu azbest”, la un flacon de pudră pentru bebeluşi cumpărat online.

Un studiu realizat de organizaţia Healthy Babies Bright Futures a demonstrat faptul că unul din patru din 168 de alimente pentru bebeluși testate în laborator conțineau patrul metale grele, arsenic, plumb, cadmiu şi mercur.

Alimentele variază de la piureuri de fructe la biscuţi pentru dinţi. Cele patru metale grele pot afecta creierul celor mici. 

Organizaţia  se concentrează pe eliminarea expunerii copiilor la chimicale care le pot afecta dezvoltarea. Cercetătorii au testat atât branduri de nişă cât şi branduri disponibile pe scară largă.

În anul 2017, într-un studiu, a fost identificată prezența plumbului în 20% din circa 2.000 de mostre de alimente pentru bebeluși.

„Compania se mândreşte cu respectarea strictă a siguranţei alimentelor. Dorim să reasigurăm părinţii că Gerber nu face niciodată compromisuri în privinţa siguranţei sau calităţii alimentelor noastre. Colaborăm cu furnizorii, cultivatorii şi echipa de producţie pentru a reduce la minimum nivelul metalelor grele”, a spus purtătorul de cuvânt, Kelly Schneider.