Moldovenii respinși la frontiera UE își asumă cheltuielile pentru reîntoarcere

Moldovenii respinși la frontiera UE își asumă cheltuielile pentru reîntoarcere

-
//
29.03.2016

Compania Aeriană „Air Moldova" a amintit regulile de intrare a cetățenilor Republicii Moldova în spațiul Schengen, a căror nerespectare ar putea servi drept motiv de refuz sau deportare.

Moldovenii respinși la frontiera UE își asumă cheltuielile pentru reîntoarcere

Potrivit Companiei, pasagerii care dețin asupra lor pașaport biometric urmează să respecte următoarele reguli: la plecare din Republica Moldova să dețină bilet de avion tur-retur; asigurare medicală pe perioada vizitei; invitație (după caz) sau rezervare valabilă a hotelului pe perioada vizitei; bani (aproximativ 50 de euro pe zi).

În comunicatul difuzat de „Air Moldova" se precizează că nerespectarea acestor reguli poate duce la recunoașterea de către autoritățile străine a pasagerului ca persoană fără drept de a intra într-o țară sau alta (din spațiul Schengen ) și întoarcerea lui pe cale aeriană la aeroportul din Chișinău.

În cazul dat, pasagerul, conform legislației internaționale și naționale, este obligat să achite biletul de avion retur dacă nu îl deține, să achite pentru cazare, hrană, traducător, convorbiri telefonice etc.

În cazul în care pasagerul refuză să achite, compania își rezervă dreptul de a apela la instanța de judecată pentru recuperarea cheltuielilor privind transportarea și întreținerea acestuia.

În context, compania le-a solicitat pasagerilor să se familiarizeze cu informația dată în vederea respectării regulilor de intrare în spațiul Schengen.

Pentru mai multe detalii, pasagerii sînt rugați să consulte pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene: www.mfa.gov.md.

Sursa: www.noi.md