mamaplus

Microbuzele din Chișinău nu vor circula luni, 24 februarie, până la ora 10.00

-
//
21.02.2020

Transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chișinău anunță pentru luni, 24 februarie, o acțiune de protest. Microbuzele nu vor ieși la linie până la ora 10.00.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat că dimineață nu va fi efectuată nicio cursă, pe nicio rută. Șoferii își vor relua munca după ora 10.00. Acțiunea de protest vine în urma ”reacțiilor primarului general de Chișinău și ale viceprimarilor la solicitările transportatorilor”.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, joi, transportatorii au cerut Primăriei să-i invite la discuții. Aceștia văd două căi de soluționare a problemei: fie municipalitatea acceptă cererea de majorare a tarifelor de călătorie cu microbuzul, fie este păstrat tariful de 3 lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privați subvenții în aceleași condiții cu întreprinderile municipale de transport.

Într-o reacție ulterioară, primarul general, Ion Ceban, a solicitat transportatorilor „contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor contractuale, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic”. Potrivit lui, atât timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, Primăria nu poate accepta majorarea tarifelor.