mamaplus

Dureros, dar adevărat! Au apărut cutii speciale în care mamele își pot lăsa copiii nedoriți

-
//
13.12.2019

Este vorba despre dispozitivele „Safe Haven Baby Boxes”, instalate în Statele Unite. Ele au rolul de a permite predarea în anonimat a nou-născuților, pentru a se preveni pruncuciderea.

„Safe Haven Baby Boxes” sunt prevăzute cu un sistem care reglează temperatura, iar imediat cum copilul este lăsat, dispozitivul culisează în interior, iar o alarmă anunță serviciile de urgență. Acest sistem pare că funcționează bine, însă oamenii sunt stupefiați pentru că s-a ajuns în acest punct.

Lipsa educației sexuale este considerată de mulți principalul motiv al existenței sarcinilor nedorite care se transformă în avorturi sau chiar în abandonuri ale copiilor.

De aceea, pentru a se evita acest lucru, dar și pentru a salva viața bebelușilor, autoritățile din Statele Unite ale Americii au demarat această inițiativă care a împărțit opinia publică în tabere adverse.

mamaplus

Mulți cred că este o măsură necesară pentru a reduce cazurile de pruncucidere, dar și o metodă de a crește gradul de conștientizare, în timp ce alții sunt surprinși.

Monica Kelsey, fondatoarea ONG-ului care a demarat proiectul, a fost abandonată când era mică. Acesta este motivul pentru care este sigură că prin intermediul acestei campanii ar putea aduce o contribuție majoră în rezolvarea problemei.

„Este tulburător să te gândeşti la o mamă care-şi abandonează copilul. Oamenii au tot felul de reacţii viscerale la vederea unei astfel de fapte, dar este o realitate nefericită, iar noi nu încercăm decât să avem grijă de copii”, a spus aceasta.

Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan, nu este totuși de acord cu această inițiativă: „Să li se permită părinţilor să renunţe la bebeluşul lor doar prin depunerea într-o anumită cutie, în loc să fie predat unui poliţist, pompier sau unui angajat al unui spital, este de neconceput”.

mamaplus