mamaplus

Ce mâncăm de sărbători și care sunt cele mai periculoase produse? Recomandările ANSA

-
//
20.12.2019

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează că unele dintre cele mai periculoase produse, cărora trebuie să le acordăm o atenție sporită în această perioadă sunt: carnea, peştele, ouăle sau maioneza, iar consumul lor trebuie să fie cât mai rațional.

Unul dintre alimentele care nu poate lipsi de pe masa de sărbătoare este carnea de porc. Atunci când este de culoare roşietică şi nu are miros înseamnă că e proaspătă. Există însă un truc pentru a vă da seama de acest lucru. Atunci când apăsați, carnea trebuie să revină la forma inițială şi să nu lase urme după atingere.

Produsele din peşte fac parte, de asemenea, din categoria alimentelor care trebuie alese cu grijă. Peştele este o alternativă pentru carne. Ca să verificați dacă produsul nu este alterat, trebuie să vă asigurați că branhiile sunt de culoarea roşie aprinsă. Ochii peştelui trebuie să fie clari, iar pielea lucioasă.

Oamenii spun că încearcă să fie atenți atunci când cumpără produse pentru masa de sărbătoare, dar uneori sunt mințiți de către comercianți.

Specialiştii de la ANSA au şi câteva sfaturi pentru a evita intoxicațiile. Astfel, oamenii sunt îndemnați să cumpere produse alimentare doar din locurile autorizate, iar acestea să fie ambalate. De asemenea, este important să citiți cu atenție eticheta produsului şi lista ingredientelor, precum şi să vă asigurați că producătorul şi adresa acestuia sunt menționate pe etichetă.