mamaplus

Accesul elevilor cu telefoane la ore ar putea fi INTERZIS, din 1 septembrie 2020

-
//
25.02.2020

Autoritățile de la Chișinău intenționează să reglementeze acest lucru, subiectul fiind pus în discuție la ședința de astăzi a Colegiului lărgit al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

„De la 1 septembrie să fie reglementat accesul elevilor cu telefoane în timpul orelor, iar pentru asta să fie pregătite spații sigure de depozitare. E necesară evaluarea activității instituțiilor de cercetare și a universităților, în special a eficienței administrării bunurilor ce sunt în gestionarea lor. Practica învățământului dual trebuie susținută și construite parteneriate cu antreprenorii”, a declarat premierul Ion Chicu la evenimentul cu participarea conducerii ministerului, rectorilor, academicienilor și conducătorilor de instituții subordonate.

Un comunicat de presă al Guvernului precizează că premierul s-a mai referit la deficitul de manuale în școli și inofensivitatea acestora, la calitatea educației în instituțiile de învățământ superior, la necesitatea creșterii eficienței investiției banilor publici în cercetare etc.

Printre problemele cu care se confruntă domeniul educației, punctate de ministrul Corneliu Popovici, s-au numărat lipsa cadrelor didactice, calitatea manualelor școlare, lipsa blocurilor sanitare în instituțiile de învățământ, reducerea numărului de studenți în universități etc.