mamaplus

Tiramisu cu zmeură la pahar. Un desert nemaipomenit de bun

0
//
14.07.2020

Un desert răcoros de vară poate fi un tiramisu cu zmeură la pahar, care să vă îndulcească serile în familie. Apropo, numele desertului ”tira-mi-su" s-ar traduce mot a mot prin ,,ridică-mă sau trage-mă-n sus" sau dacă am privi lucrurile la modul figurat, ar putea chiar să însemne ,,fă-mă să plutesc". Denumirea a pornit cel mai probabil de la ingredientele energizante, dar şi pufoase pe care tiramisu le conţine: cafea, pişcoturi, mascarpone. Ingredientele sunt prevăzute pentru 10 porții.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
40m
Ingredientele
500 g mascarpone
4 gălbenuşuri
300 g zahăr
16 pişcoturi
300 g smântână pentru frişcă 35% grăsime
1 linguriţă esenţă de rom
2-3 linguri cacao
250 ml cafea neîndulcită
zmeură
frunze de mentă pentru decor
Preparare

Bate gălbenuşurile cu zahărul până când se deschide compoziţia la culoare, apoi încorporează esenţa de rom.

Pune treptat câte o lingură de mascarpone în bolul cu crema de gălbenuşuri, mixând după fiecare, până când epuizezi toată cantitatea. Separat, bate smântâna rece până devine spumă, apoi adaug-o peste crema de mascarpone şi omogenizează.

Pregăteşte-ţi pahare mai înalte şi pune la baza lor câte o lingură de cremă. Înmoaie, foarte puţin, jumătăţi de pişcoturi în cafea şi aşază-le în pahare, acoperindu-le cu un alt strat de cremă. Alternează în acest fel încât să obţii două sau trei straturi.

Cerne un pic de cacao peste paharul cu tiramisu, după care pune câte o mână de zmeură deasupra. Decorează cu frunze de mentă sau după preferinţă. Păstrează desertul în frigider, aproximativ două ore, înainte de servire.

Poftă bună!