Pentru că dovleacul este vedeta sezonului de toamnă, s-ar putea să fii în căutarea a cât mai multe rețete. Bineînțeles, celebrele plăcințele cu dovleac și supa cremă de dovleac rămân în capul mesei, dar facem loc și pentru alte rețete delicoase și neordinare. Femeia de afaceri și mama unei fetițe adorabile Ana-Maria Costișanu a împărtășit recent o rețetă specială care s-ar putea să fie pe placul vostru. Așadar, să trecem la treabă!
Tocați ceapa și usturoiul și căliți-le în 20 gr de unt. Tăiați cuburi mari dovleacul și morcovul și rumeniți-le în alt castron în untul rămas și uleiul de măsline.
Adăugați în castronul cu dovleac - ceapa și usturoiul călit și acoperiți cu capac pentru 20 minute până dovleacul devine moale.
Adăugați chilli și apă - fierbeți vreo 5-10 minute.
Finisați prepararea supei cu frișcă, sare, piper și dați supa prin blender iar pentru un rezultat mai fin treceți supa prin sită.
Serviți supa cu ciocolată rasă și semințe de dovleac, in sau susan.