mamaplus

Supă de usturoi pentru vindecarea răcelii. Rețeta pas cu pas

-
//
25.01.2022

Sezonul virozelor și al răcelilor este în toi, iar asta înseamnă că ar trebui să avem mai multă grijă de sănătatea noastră. Dacă se întâmplă să răcești, nu ezita să pui accent pe ceaiuri și supe, pentru a ameliora simptomele neplăcute. Astăzi preparăm împreună supa ideală pentru cei răciți sau pofticioși.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 0m
Ingredientele
50 de căței de usturoi, curățați de coajă
2 linguri cu ulei de măsline
2 linguri cu unt
2 cepe roșii mari, tăiate cubulețe
2-3 crenguțe de cimbru verde
6 căni cu bulion de pui
ierburi proaspete sau uscate pentru gust
1 cană smântână
crutoane de pâine
Preparare

Într-o tavă pregătește o “bărcuță” încăpătoare din folie de aluminiu și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Adaugă cățeii de usturoi, uleiul și împăturește totul în hârtie de copt și folie de aluminiu.

Coace cățeii de usturoi timp de aproximativ 45 de minute.

Separat, într-o oala adaugă untul și două linguri de ulei. Când untul se topește, adaugă ceapa și călește-o timp de 10 minute, sau până se înmoaie foarte bine.

Când usturoiul este gata, pune-l peste ceapă, stinge focul și adaugă ierburile aromatice și cimbrul. Amestecă bine și lasă-le la infuzat până când compoziția se răcește.

Scoate apoi crenguțele de plante din compoziție și pune restul într-un blender. Adaugă smântâna lichidă și mixează bine până obții o compoziție omogenă.