Dacă tot s-a făcut mai rece afară, e timpul să încercăm rețete potrivite acestui sezon și neapărat sănătoase. Acest preparat este potrivit pentru o cină în familie sau alături de prieteni. Somon în stil toscan e o rețetă tradițională italiană, care presupune bucăți de pește, gătite în sos cremos de frișcă ce abundă în savori diverse de parmezan, roșii uscate și usturoi. După așa o descriere făcută de food bloggerița Sabina Rusnac, n-ai cum să te oprești din drum și fugi rapid la magazin după ingrediente. Îți dăm imediat lista.
Din ingredientele de mai sus vei obtine o masă generoasă pentru 4-5 persoane. Așadar, vom începe cu condimentarea cu sare și piper a bucăților de somon și vom încinge uleiul într-o tigaie pentru a rumeni peștele la foc iute. Este nevoie să-l rumenești pe ambele părți, pentru a obține o culoare frumoasă. Apoi, transferă bucățile de pește pe un platou.
În tigaie, rumenește ceapa, apoi adaugă untul și roșiile uscate, usturoiul. Călește la foc mediu (atenție să nu arzi usturoiul căci devine amar). Toarnă frisca și adu sosul la fierbere, la foc mic. Lasă să se înăbușe cca 3-4 min. Dacă dorești să obții un sos mai dens, atunci adaugă o linguriță de amidon amestecat cu 2 lingurițe de apă sau frișcă.
Adaugă parmezanul ras, apoi condimentează cu sare și piper după preferință. Spre final, adaugă o mână bună de spanac și amestecă ușor.
Aranjează bucățile de pește în tigaie. Acoperă-le cu sos și lasă să se înăbușe la foc mic încă 3-4 minute ca să împrumute din aroma sosului.