mamaplus

Shakshuka cu dovlecei, o rețetă ușoară și gustoasă

0
//
12.01.2021

Shakshuka cu dovlecei este o rețetă simplă, ușor de preparat și deosebit de delicioasă, potrivită pentru o cină rapidă, când nu ai chef să petreci mult timp în bucătărie.

Complexitate
Uşor
Timp de gătit
20m
Ingredientele
½ ardei gras, tocat cubulețe
O ceapă tăiată julliene
1 ardei jalapeno proaspăt, desămânțat și tocat mărunt
2 căței de usturoi tocați mărunt
O linguriță de oregano uscat
O linguriță chimen măcinat
½ linguriță sare
½ linguriță piper negru, măcinat
1 kg dovlecei, curățați de coajă și semințe
O conservă roșii tăiate cubulețe
6 ouă
100g brânză feta
½ legătură pătrunjel
Preparare

Într-o tigaie încăpătoare (cu capac) gen wok adaugă primele 8 ingrediente (½ ardeiul gras, ceapa, ardeiul jalapeno, usturoiul, oregano, chimenul, sare și piper). Amestecă bine și lasă-le să se călească până încep să se înmoaie.

Adaugă apoi dovleceii și roșiile și gătește totul împreună până când legumele sunt bine făcute.

La final sparge ouăle și adaugă-le peste legume. Acoperă tigaia cu un capac și las-o așa până când albușul este bine făcut. Galbenusul poate rămâne moale. Dacă nu îți place moale, lasă capacul mai mult, până când acesta este bine gătit. La final presară brânza sfărâmițată și adaugă pătrunjelul.

Servește Shakshuka cu dovlecei caldă, cu lipii sau pâine de casă.