mamaplus

Se topesc în gură! Cum prepari cele mai gustoase gogoși de post

-
//
22.03.2021

Postul Paștelui este în plină desfășurare, iar tu probabil că ești mereu în căutarea unor rețete. Ei bine, astăzi am zis să îți dăm o idee de desert care va fi apreciat de întreaga familie. Iată câteva recomandări înainte să te pui pe treabă: dacă nu vrei ca uleiul să pătrundă în gogoși și să devină prea grase, încinge-l bine înainte de a pune gogoșile. După ce le pui la prăjit, potrivește focul la o temperatură mai mică. Dacă e prea mare, se ard repede și rămân crude în interior, iar dacă e prea mic, absorb cantități mari de ulei și nu mai ies la fel de pufoase.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 20m
Ingredientele
500 g făină
25 g drojdie proaspătă
50 ml apă călduță
50 g margarină topită
5 linguri zahăr
250 ml apă minerală
50 ml ulei ulei pentru prăjit
o linguriță sare
Pentru topping:
zahăr pudră
dulceață
Preparare

Se face întâi maiaua pentru care cei 50 ml apă se încălzesc și în ea se desface drojdia cu sare și lingurița cu zahăr. Se lasă să lucreze 10 min.

Făina se pune pe planul de lucru, se face un gol la mijloc unde se pun maiaua și cele 5 linguri de zahăr, margarina topită și apa minerală turnată pe măsură ce se amestecă ingredientele.

Se frământă, se pune uleiul, se amestecă bine și se lasă la crescut o oră.

Se întinde aluatul, se taie cu gura unui pahar și se pun gogoșile la prăjit în baie de ulei. Se servesc cu zahăr pudră și dulceață, după gust.