mamaplus

Rețetă de brioșe cu cireșe de la food bloggerița Daniela Diaconu

-
//
08.07.2021

Dacă tot suntem în sezonul cireșelor, iar acest fruct este preferat de întreaga familie, n-ar fi rău să gătim și un desert, pe lângă varianta crudă în care le savurăm de obicei. Ei bine, food bloggerița Daniela Diaconu este mereu inspirată și gata să ne surprindă cu câte o rețetă minunată. De această dată vom găti împreună brioșe cu cireșe. Rețeta este preconizată pentru 12 porții.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
40m
Ingredientele
2 ouă
240 g făină
150 g zahăr
100 g unt (la temperatura camerei)
80 ml lapte
Praf de copt
Cireșe fără sâmburi
Preparare

Se mixează ouăle, zahărul, untul, după care se adaugă treptat laptele și făina.

După ce aluatul este gata, se adaugă cireșele tăiate jumătăți, se amestecă pentru a le încorpora și se toarnă în forme.

Se dau la cuptor pentru aproximativ 25 minute la 180 grade.