mamaplus

Rețeta celor mai gustoase mule moldovenești

-
//
24.02.2021

Unul dintre cele mai populare deserturi din Moldova sunt acele clătite micuțe cu brânză dulce de vaci, numite și mule, care se topesc în gură și sunt de-a dreptul delicioase. Deși există o mare varietate de rețete, care diferă de la Nord la Sud, noi am ales-o pe cea mai des întâlnită și ușor de preparat. Răsfață-i pe cei dragi cu mule moldovenești și bucurați-vă de un ospăț pe cinste.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
30m
Ingredientele
1 litru lapte
10 ouă
10 lingurițe ulei
10 lingurițe zahăr
10 linguri cu vârf făină
un praf de sare
vanilie la dorință
500 g brânză de vaci
unt
Preparare

Pregătim o cratiță în care spargem ouăle, punem sarea și zahărul, uleiul și amestecăm bine. Adăugăm făina, amestecăm bine până la omogenizare. 

Adăugăm apoi atent laptele, amestecăm și aluatul e gata. Nu țineți clătitele mult pe foc, doar până se rumenesc.

Facem amestecul din brânză, zahăr, sare (puteți adăuga stafide sau extract de vanilie). Tăiem clătitele în patru și procedăm ca și cum am face sarmale.

Ungem un vas de lut cu unt și aranjăm mulele. Punem puțin și peste. Se dă la cuptor pentru 20 minute la 150 C.