mamaplus

Quiche Lorraine cu două tipuri de umplutură. Rețeta Nonei Marian

0
//
05.02.2021

Pe lângă faptul că este o artistă foarte talentată și mama a două fete minunate, Nona Marian mai cochetează bine și cu bucătăria. Dacă tot se apropie weekendul, am zis să împărtășim una din rețetele ei delicioase, ca să te inspiri și tu un pic. Nona a gătit celebra tartă franceză Quiche Lorraine, în propria interpretare – fiind un mix din două tipuri de umplutură. Tarta se servește atât rece cât și caldă.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 0m
Ingredientele
Pentru aluat:
200 g făină
100 g unt
1 ou
2 linguri de apă rece
Pentru sos:
4 ouă
200 ml de frișcă de 10-18%
Sare / piper/ nucșoară
Ingridiente pentru umplutară:
1/2 somon (o jumătate dintr-un steak) și broccoli (vreo 5 flori mari)
1/2 piept de pui (o jumătate dintr-un piept) și ardei gras (1,5 ardei sau 2 mai mici capia)
Preparare

Puteți folosi unt sau margarină cu gust de frișcă, nu este nici o diferență. Puteți să-l puneți rece în blender înghețat împreună cu făina si să-l mărunțiți uniform, după care adăugați oul și apa până se topește untul de la căldura mâinilor și devine elastic. Dacă nu aveți blender, îl topiți și apoi mixați toate ingridientele, până obțineți iarăși un aluat elastic bun de întins.

Aluatul se întinde imediat cum este gata și se așează într-o tavă decuplabilă cu diametrul 26 cm. Nona mărturisește că niciodată nu are timp să aștepte 30 min să se odihnească la frigider, iar metoda ei chiar funcționează. Aluatul se găurește cu furculița pe toată suprafața, inclusiv marginile blatului, apoi se pune la congelator pentru 15 minute. Acest lucru nu va permite aluatului să se deformeze la coacere. Între timp, porniți cuptorul și setați la 200 C.

Ingredientele pentru sos se mixează cu mâna sau cu ajutorul unui blender.

Scoateți aluatul din congelator și-l puneți-l în cuptor pentru 10-15 min, fără umplutură.

Într-o cratiță se prefierbe timp de câteva minute pieptul de pui tăiat cubulețe și bucățile de broccoli (5 minute).

Scoatem din cuptor aluatul, aranjăm umplutura jumătate de un fel, jumătate de altfel. Puteți presăra și niște cașcaval ras deasupra. Turnăm sosul din ouă deasupra, până aproape de marginea blatului.

Schimbăm cuptorul la 180C și punem tarta la copt pentru 30-40 min. Puteți verifica dacă e gata sau nu cu o scobitoare sau chibrit.