mamaplus

Papanași fierți cu pesmet și nucă. Rețeta Laurei Cosoi

-
//
03.02.2022

Actrița Laura Cosoi este în așteptarea celui de-al treilea copil și în curând va deveni mamă a trei fetițe. Pentru că poftele sunt la loc de cinste în casa ei, Laura are în arsenal o serie de rețete care sunt pe placul întregii familii. Pe această lista și-a făcut loc și rețeta papanașilor fierți cu permet și nucă, prezentată recent de Laura pe blogul ei personal. Dacă ai și tu acasă pofticioși, vezi mai jos ingredientele necesare și rețeta pas cu pas. Poftă bună!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
30m
Ingredientele
150 g griș
1 gălbenuș ou
1 l kefir
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță cardamon
2 linguri esență vanilie
3-4 linguri de miere (sau zahăr)
1 lingură unt
1/2 cană pesmet
3 linguri nucă măcinată
1 pliculeț zahăr vanilat (opțional)
Preparare

La foc mic într-o oală se pune kefirul. Se amestecă și când începe să se separe, se adaugă grișul treptat, în ploaie.

Adaugă cardamonul, scorțioșoara, vanilia, gălbenușul bătut și mierea. Amestecă la foc mic până compoziția devine omogenă și relativ groasă, ca pentru o mămăligă mai tare.

Se dă de pe foc și într-o altă tigaie pune untul apoi pesmetul și nucă, iar la final de tot adaugă zahărul vanilat. Amestecă până compoziția capătă o culoare rumenie.

Cu o lingură ia din oală compoziția și fă niște bile pe care le tragi în pesmet.

Opțional, poți adăuga și brânză de vacă în compoziție, dar în acest caz trebuie să pui mai mult griș. După preferință, acești papanași poți fi umpluți cu fructe sau magiun.