mamaplus

Înghețată de casă, cu afine și mascarpone. Rețeta unui tătic, de profesie bucătar

-
//
07.07.2020

Bucătarul-șef Adrian Hădean este un tătic care adoră să gătească pentru copiii săi tot felul de delicii culinare. Pentru că suntem în plin sezon estival, el a împărtășit cea mai bună rețetă pentru o înghețată de casă veritabilă. Din cantitățile și ingredientele prezentate mai jos ies aproximativ 7-8 porții mari de înghețată. 

Complexitate
Uşor
Timp de gătit
4h 0m
Ingredientele
500 g de afine
o lămâie
zahăr după gust (5-6 linguri)
mentă frunze
1 litru de smântână pentru frișcă
100 g de mascarpone
Preparare

Pune la fiert afinele cu lămâia tăiată felii, zahărul și frunzele de mentă. Amestecul obținut se dă prin sită pentru a scăpa de pielițele afinelor. Vei obține un sirop de o culoare superbă!

Cât se răcește siropul, mixează brânza mascarpone timp de 2 minute, apoi amestecă siropul de afine cu mascarpone bătut și cu smântâna pentru frișcă (nebătută, lichidă).

Înghețata se ține în congelator câteva ore, până devine cremoasă, nu prea solidă.

Poftă mare și răcoritoare!