Food bloggerița și mama unui băiețel adorabil, Valeria Țurcan, este mereu gata să ne suprindă cu rețete noi, apetisante și neordinare. Astăzi vom prepara împreună creveți cu unt și mămăligă – o idee aparent neobișnuită, dar rezultatul te va suprinde plăcut. Pe blogul Valerie’s Food găsești și alte rețete delicioase pe care merită să le încerci. Între timp, să trecem la treabă!
Pune apa la fiert, iar în momentul în care începe să clocotească, adaugă mălaiul și mixează bine cu un tel pentru a preveni formarea cocoloașelor. Fierbe mămăliga 10-15 minute, apoi adaugă unt, condimentează cu sare, piper, amestecă și ia-o de pe foc.
Încinge o tigaie, adaugă unt, uleiul de măsline, creveții, roșiile cherry, cățeii de usturoi, fulgi de ardei chili, sare, piper, toarnă vinul, amestecă și fierbe creveții 5-6 minute.
Servește mămăliga cu creveți și sos, la final decorează cu pătrunjel.