În perioada verii, când avem la dispoziție o varietate de legume autohtone, salatele sunt la ordinea zilei. Gustul, culoarea, dar și aroma legumelor poate fi completată de alte ingrediente, cum ar fi carnea și cașcavalul. Pentru și mai multă savoare, dressingul este de nelipsit. Autoarea blogului ”Gătim acasă”, Diana Seredinschii, ne prezintă în continuare rețeta salatei cu fasole verde, pastrama și cașcaval. Poftă bună!
În caz că folosiți fasole verde proaspătă, o spălați bine și îi tăiați capetele. Dacă folosiți cea congelată, o puneți direct la fiert într-o cratiță cu puțină sare. Fierbem fasolele 15-20 min.
Cât fierb fasolele, tăiem cașcavalul, pastrama și ardeiul în fâșii, și le punem într-un bol încăpător.
Tăiem mărunt ceapa, iar măslinele le tăiem în două, sau rondele (cum vă place) și le trimitem în bolul cu celelalte ingrediente.
După ce au fiert fasolele, le scurgem de apă și le punem într-un bol cu apă rece ca gheața. Lăsăm fasolele pentru câteva minute, apoi din nou le stoarcem de apă. Uscăm fasolele cu un prosop de bucătărie și le punem în bol. Adăugăm maioneză și amestecăm totul. Dacă este nevoie potriviți cu sare.