mamaplus

Gătim acasă salată cu fasole verde, pastrama și cașcaval. Rețeta pas cu pas

-
//
14.07.2022

În perioada verii, când avem la dispoziție o varietate de legume autohtone, salatele sunt la ordinea zilei. Gustul, culoarea, dar și aroma legumelor poate fi completată de alte ingrediente, cum ar fi carnea și cașcavalul. Pentru și mai multă savoare, dressingul este de nelipsit. Autoarea blogului ”Gătim acasă”, Diana Seredinschii, ne prezintă în continuare rețeta salatei cu fasole verde, pastrama și cașcaval. Poftă bună!

Complexitate
Uşor
Timp de gătit
20m
Ingredientele
500 g fasole verde
200 g cașcaval
200 g pastrama
1 buc. ardei roșu
2 fire ceapă verde
10 măsline
200 g maioneză
Preparare

În caz că folosiți fasole verde proaspătă, o spălați bine și îi tăiați capetele. Dacă folosiți cea congelată, o puneți direct la fiert într-o cratiță cu puțină sare. Fierbem fasolele 15-20 min.

Cât fierb fasolele, tăiem cașcavalul, pastrama și ardeiul în fâșii, și le punem într-un bol încăpător.

Tăiem mărunt ceapa, iar măslinele le tăiem în două, sau rondele (cum vă place) și le trimitem în bolul cu celelalte ingrediente.

După ce au fiert fasolele, le scurgem de apă și le punem într-un bol cu apă rece ca gheața. Lăsăm fasolele pentru câteva minute, apoi din nou le stoarcem de apă. Uscăm fasolele cu un prosop de bucătărie și le punem în bol. Adăugăm maioneză și amestecăm totul. Dacă este nevoie potriviți cu sare.