mamaplus

Galetă cu prune și fulgi de migdale. Rețeta Danielei Diaconu

-
//
13.09.2021

Dacă tot a venit toamna și odată cu ea, sezonul prunelor, astăzi vă delectăm cu o rețetă simplă și delicioasă. Food bloggerița Daniela Diaconu ne-a spus că acest desert este foarte gustos, se prepară ușor, iar aroma prunelor este îmbietoare. Haideți să o încercăm și noi, ca să ne bucurăm din plin de roadele acestei toamne frumoase!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
2h 0m
Ingredientele
Blat:
150 g unt
330 g făină
1 ou
Un praf de sare
25 g zahăr pudră
1 lingura apă (rece)
Umplutura:
300 g prune
50 g zahăr
1 ou (pentru uns)
Zahăr brun (pentru presărat)
Fulgi de migdale
Preparare

Într-un bol se pune făina, sarea și zahărul pudră și se amestecă. Se adaugă untul rece și se încorporează bine până se obține un aluat nisipos. Se adaugă ulterior și oul care trebuie să fie și el rece si se amestecă bine totul. Se adaugă la final și apa si se amestecă până se obține aluatul care se invelește într-o folie de plastic și se dă la frigider pentru 20 de minute.

Între timp, se pregătește umplutura. Se spală prunele și se scurg, apoi se taie felii și se pun într-un bol, se adaugă zahărul și făina și se amestecă bine totul.

Se scoate aluatul de la frigider și se întinde bine. După, se aranjează prunele în mijloc și se rulează marginile. Se unge cu un ou bătut și se presară cu fulgi de migdale și zahăr brun.

Tava cu galeta se dă la cuptor, la 180° C, timp de 45 -50 minute.

Se scoate galeta, se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr și apoi se feliază și se servește.