Food bloggerița autohtonă Valerie’s Food a lansat recent pe blogul său o rețetă atât de apetisantă, încât nu ai cum să reziști tentației, mai ales că se gătește extrem de ușor. Îți prezentăm în continuare o rețetă de post foarte delicioasă, iar legumele crocante și colorate se îmbină perfect cu fideaua de orez.
Mai întâi de toate pune o cratiță cu apă la fiert.
Taie în două sau în patru buchețelele de broccoli. După care taie ceapa semicercuri, apoi taie felii ardeiul galben și roșu, ghimbirul, usturoiul și ardeiul chili.
Încinge o tigaie la foc mare. Toarnă ulei și adaugă broccoli, călește-l un minut, adaugă o lingură de sos de soia și mai ține totul la foc încă 2-3 minute amestecând din când în când. Scoate broccoli pe o farfurie și în aceeași tigaie mai toarnă o lingură de ulei, adaugă ceapa și călește-o 2-3 minute amestecând din când în când.
Între timp pune în apa care clocotește fideaua de orez și fierbe-o conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Adaugă peste ceapă ardeii dulci împreună cu ghimbir, usturoi și ardei chili. Amestecă și toarnă sosul de soia împreună cu sosul dulce iute, lasă să se mai prăjească totul 2 minute amestecând periodic.
După care adaugă fideaua în tigaie împreună cu broccoli. Toarnă 200 ml. de apă în care a fiert fideaua și amestecă totul împreună. Mai lasă-le la foc un minut și servește fideaua imediat.
Decorează cu pătrunjel proaspăt și semințe de susan. Poftă bună!