mamaplus

Desertul lunii mai: cheesecake cu căpșune, delicios și aromat

-
//
18.05.2020

Perioada căpșunelor e atât de scurtă, încât vrei să le mănânci sub toate formele. Încearcă cel mai bun cheesecake cu căpșune, un desert pe cât de aspectuos, pe atât de ușor de preparat! Nici nu trebuie să aprinzi cuptorul pentru el.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 40m
Ingredientele
Pentru blat:
200 g biscuiți simpli
80 g unt
1 lingură zahăr
Pentru cremă:
500 g mascarpone
200 ml smântână pentru frișcă
150 g iaurt
4+2 linguri zahăr
esență de vanilie
500 g căpșune
2 pliculețe gelatină
apă
Preparare

Mărunțește biscuiții cât mai fin, în robotul de bucătărie sau într-o pungă, folosind un făcăleț. Combină biscuiții cu untul topit și lingura de zahăr, apoi presează-i într-o formă de tort cu pereți detașabili. Dă tava la congelator cât prepari crema.

Combină un pliculeț de gelatină cu 2 linguri de apă și las-o deoparte să se hidrateze. Mixează mascarpone cu smântâna pentru frișcă și iaurtul. Adaugă 4 linguri de zahăr și esență de vanilie.

Spală bine căpșunele (păstrând câteva pentru decor) și mărunțește-le în blender cu 2 pahare de apă rece. Adaugă 1/3 din lichidul din blender peste crema de mascarpone, strecurându-l. Pune și gelatina hidratată în compoziție și amestecă rapid. Toarnă crema de căpșuni peste blatul de biscuiți și dă tortul la frigider pentru minim 2 ore sau până când se solidifică complet.

După ce tortul s-a întărit, hidratează celalalt pliculeț de gelatină. Adaugă 2 linguri de zahăr peste sucul de căpșune rămas în blender și mixează din nou. Strecoară căpșunele, combină-le cu gelatina hidratată și toarnă acest suc pe toată suprafața tortului. Taie căpșunele păstrate jumătăți sau felii și așază-le în stratul de suc. Dă tortul la rece până la solidificare (minim 2 ore).