Pentru că timpul de afară este încă rece și parcă s-ar cere în continuare ceva călduț și bun-bunuț, am ales astăzi să-ți prezentăm o rețetă foarte apetisantă a food bloggeriței Sabina Rusnac. Este vorba despre o ciorbă delicioasă de văcuță, preparată cu legume și fasole. Este adevărat că vei avea nevoie de cel puțin o oră și jumătate ca să o prepari, dar crede-ne pe cuvânt, rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor. Să trecem la treabă!
Fierbe carnea în apă curată până face spumă. Elimină spuma și redu focul. Adaugă boabele de piper, dafinul si maghiranul. Lasă carnea să fiarbă până devine foarte moale.
Încinge uleiul într-o tigaie, călește ceapa cu morcovul și puțină sare, apoi adaugă sosul de roșii. Mai înăbușă puțin și apoi stinge focul. Nu găti excesiv.
Când carnea a fiert, adaugă amestecul din tigaie, cartofii și restul legumelor tocate. Dacă e necesar, mai adaugă apă. Condimentează ciorba cu sare și piper și adu la fierbere. Lasă să fiarbă la foc mic 25 de minute.
Spre final, adaugă fasolele în ciorba de vițel și mai fierbe 5 minute. Stinge focul și adaugă pătrunjelul.