mamaplus

Chec cu suc de portocale. Un desert din trei ingrediente, gata în 5 minute

-
//
02.03.2022

Îți este poftă de ceva dulce și ești în pană de idei? Pregătește acest chec cremos pentru care ai nevoie doar de trei ingrediente. În plus, îți va lua doar 5 minute ca acest desert să fie gata. Checul va fi super cremos, se prepară fără unt și fără zahăr. Trebuie doar să storci portocalele și să amesteci sucul cu celelalte ingrediente.

Complexitate
Uşor
Timp de gătit
10m
Ingredientele
un litru de suc de portocale, filtrat
100 de grame de amidon de porumb
30 de grame de îndulcitor stevia (sau 60 de grame de zahăr normal)
20 de grame de pulpă de cocos rasă pentru decor (dar este opțional)
Preparare

Luați o oală suficient de mare și turnați sucul de portocale, care trebuie să fie filtrat printr-o strecurătoare. Adăugați cele 100 de grame de amidon de porumb și, în cele din urmă, cele 30 de grame de stevie sau 60 de grame de zahăr alb normal. Puteți folosi și un îndulcitor lichid.

Amestecați bine ingredientele cu o lingură, după care aprindeți aragazul. Încălziți la foc mic până când amestecul ajunge la consistența unei creme de portocale.

În acest moment, crema se toarnă într-o tavă. După ce crema s-a răcește la temperatura camerei, tava se pune în frigider, pentru câteva ore, încât amestecul să se îngroașe.

După două ore, nu mai rămâne decât să stropiți desertul de portocale cu nucă de cocos rasă sau coajă de portocale, care îi va oferi un aspect cu adevărat spectaculos și apetisant.