mamaplus

Cea mai gustoasă rețetă de spanac pentru copii

-
//
11.04.2022

Majoritatea copiilor refuză să mănânce spanac. Pur și simplu, nu agreează gustul mirosul, aspectul său. Însă spanacul este un aliment extrem de important în dezvoltarea sănătoasă a copiilor. El conține multe vitamine: A, B1, B2, B12, C, acid folic, aminoacizi, glucide și lipide. În plus, are o multitudine de săruri minerale: fosfor, magneziu, calciu, sulf, potasiu, zinc, cupru, mangan, iod și fier în cantități considerabile. Mai jos vă propunem cel mai gustos mod de preparare a spanacului, recomandat de mămici.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
20m
Ingredientele
2 kg spanac
2 legături mari de ceapă verde
2 legături mari de usturoi verde
1 lămâie
jumătate pachet de unt
ulei de măsline
sare
2-3 linguri pastă de roșii de foarte bună calitate
Preparare

În primul rând, când alegeți spanacul în piață, orientați-vă către cel cu frunzele mici, supranumit și “spanac baby”. Este cel mai fraged și are gustul cel mai bun. Curățați-l de codițe, apoi spălați foarte bine frunzele, în mai multe ape.

O dată spălat și curățat, puneți o oală cu apă la fiert; când apa clocotește, opăriți frunzele de spanac, atât cât să se înmoaie, fără să le țineți prea mult în apa clocotită; scoateți spanacul într-o strecurătoare. Apa în care l-ați opărit n-o aruncați. Când spanacul s-a scurs, începeți să-l tocați foarte mărunt cu cuțitul, până obțineți aspectul de piure.

Încingeți într-o cratiță puțin ulei de măsline cu un sfert de pachet de unt. Când untul s-a topit, puneți la călit toată ceapa și usturoiul verde, tocate mărunt. Poate vi se vă părea o cantitate prea mare de verdeață, însă, stați liniștiți, nu este.

Ca să evităm prăjeala sau rumenirea, nocive și pentru adulți, dar mai ales pentru copii, adăugați la călire două-trei linguri din apă în care a fiert spanacul. Apoi adăugați spanacul gata tocat, împreună cu alte câteva linguri de zeamă – nu foarte multă, ca să nu devină apos.

Spanacul trebuie să rămână în stadiul de piure bine legat. Nu trebuie gătit exagerat de mult, mai ales că spanacul este foarte fraged. Când este gata, adăugați două sau trei linguri de pastă de roșii, zeamă de la jumătate de lămâie și restul de unt; la sfârșit, sare, atât cât decideți că este necesar. Mai dați într-un clocot, apoi stingeți.

Dacă totuși acest gust nu-i convinge pe copii, încercați să amestecați o lingură de spanac astfel gătit cu o lingură de piure de cartofi. Este un alt “pont” care ar trebui să dea rezultate, pentru că gustul acestei combinații este foarte bun. Mai puteți amesteca spanacul și cu un gălbenuș de ou fiert ceva mai moale. Sigur, înainte de masă, le puteți împărtăși inclusiv peripețiile lui Popey Marinarul!